جلسه1: آموزش طراحی سایت رایگان-چگونه سایت طراحی کنیم؟
چگونه سایت طراحی کنیم؟
چگونه سایت طراحی کنیم؟ آیا بدون داشتن علم برنامه نویسی ، باز هم میتوان سایت طراحی کرد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله! در دوره آموزش طراحی سایت رایگان شما از صفر تا صد طراحی سایت را بدون پرداخت هزینه اضافی فرا میگیرید.تنها کافیست با گذاشتن چند ساعت وقت برای آموزش ، سایت اختصاصی خودتان را بسازید.
امروزه دانش طراحی سایت به یکی از اصلی ترین روش ها برای درآمد زایی نوین بدل شده است به طوریکه بسیاری از کسب کار های موفق به یک سایت برای فعالیت در دنیای مجازی نیاز دارند.از طرفی با توجه به اینکه بسیاری از کاربران از گوشی موبایل و لپ تاپ استقاده میکنند ، احتمال گشت و گذار در دنیای مجازی و خرید اینترنتی افزایش پیدا کرده است و این موضوع سبب رشد بیش از پیش کسب و کار های آنلاین شده است.
آنچه در این مقاله می خوانید
مزایای داشتن وب سایت
یک وب سایت میتواند بی شمار مزیت بزرگ و کوچک داشته باشد. بدیهی است در دنیای امروز که کاربران زیادی از سرتاسر جهان به دنیای وب دسترسی دارند ، داشتن یک وب سایت اختصاصی میتواند یک نقطه قوت به حساب بیاید.در ادامه تعدادی از مهم ترین این مزایا را بر میشمریم.

همیشه در دسترس
یکی از اصلی ترین مزیت های داشتن یک وب سایت دردسترس بود آن است. به این معنی که هر کسی در هر لحظه که بخواهد میتواند از سایت شما دیدن کند.در فضای کسب و کار به این شکل تلقی میشود که در هر لحظه میتوان از کسب و کار شما دیدن کرد و این امر موجب فروش بالای شما بدون محدودیت میشود.
فروش راحت و کم دردسر
از دیگر مزایای مهم وب سایت فروش راحت و کم دردسر آن میباشد. به این صورت که شما یکبار برای همیشه میتوانید یک محصول خاص را با تمامی توضیحات مربوط به آن را در معرض نمایش بگذارید و از آن پس تمام مشتریان شما به ویژگی های آن محصول دسترسی خواهند داشت و به راحتی میتوانند سفارش خود را ثبت نمایند.
عدم محدودیت زمانی و مکانی برای وب سایت
با توجه به مجازی بودن بستر وب سایت ها شما دیگر هیچ محدودیت زمانی و یا حتی مکانی برای ارائه محصولات خود ندارید. هر کس در هرجای دنیا که باشد میتواند محصول شما را مشاهده کرده و سفارش خودش را ثبت نماید.
هزینه راه اندازی وب سایت
هزینه راه اندازی وب سایت یکی از مزایای آن میباشد که سبب شده بدون نیاز به پرداخت مبالغ زیاد ، بتوانید کسب و کار خود را راه اندازی کنید. البته باید توجه داشته باشید که رشد و تداوم فروش و بالا نگه داشتن یک وب سایت مستلزم داشتن یک استراژدی مناسب و پویا میباشد که خود مبحثی جداگانه است که در طول مقالات آموزشی این دوره به شما آموزش داده میشود.
روش های کسب درآمد از سایت

برای بدست آوردن درآمد از وب سایت راه های زیادی وجود دارد. اصولا کسب و کار های اینترنتی به علت دیده شدن در سرتاسر دنیا شانس بالایی برای کسب درآمد به نفع صاحبان خود دارند. از مهم ترین روش ها برای کسب درآمد از سایت میتوان به چند مورد کلیدی اشاره کرد که عبارت اند از : 1- فروش محصول و یا خدمات 2- ایجاد آموزشگاه مجازی 3- پذیرش تبلیغات اعم از تبلیغات بنری و کلیکی 4- فروش اشتراک ویژه که میتواند برای استفاده از محصول یا خدمتی خاص باشد 5- برندینگ جهت افزایش اعتبار و فروش
البته همواره باید به خاطر داشته باشید که کسب و کار های اینترنتی نیازمند تداوم و پیگیری برای جذب مخاطب دارند و در این صورت میتوان انتظار بازخورد قابل توجه از آن را داشت که یکی از مهم ترین این موارد وجود سئو تخصصی میباشد که با یادگیری آن میتوانید به این مهم دست یابید.
روش های طراحی سایت
از سوال های اصلی در زمینه سایت این است که چگونه سایت طراحی کنیم؟برای طراحی سایت از روش های مختلفی میتوان استفاده کرد که ما در اینجا به روش های مرسوم آن اشاره میکنیم.
- طراحی سایت با استفاده از وبلاگ و نصب دامنه بر روی آن
- وب سایت های سایت ساز که به طور کلی با المان های آماده به شما این امکان را میدهند
- طراحی سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوا یا همان cms ماننده وردپرس
در حالت اول شما با مراجعه به یکی از سایت های وبلاگی اقدام به ساخت وبلاگ میکنید. سپس میتوانید با نصب دامنه بر روی آن صاحب یک سایت شوید. البته نباید فراموش کنید که این روش معایب خود را دارد که از مهم ترین آن ها این است که اگر به هر دلیلی ساب دامین شما یا همان وبلاگ اصلی از کار بیافتد سایت شما نیز از بین خواهد رفت و دومین مورد این است که سایت مادر میتواند تبلیغات را بر روی سایت شما قرار دهد و شما نمیتوانید آن را غیر فعال کنید.
در مورد سایت ساز ها این مثال وجود دارد که شما یک مغازه ای را اجاره میکنید و میتوانید در آن فعالت داشته باشید،به یاد داشته باشید این وب سایت ها نیز بسیار به سایت اصلی خود متکی هستند.
بهترین گزینه برای طراحی سایت مورد سوم یا همان وردپرس میباشد که به شما این امکان را میدهد که بدون کد نویسی بتوانید سایت دلخواه خودتان را طراحی کنید،که در این دوره آموزشی شما به راحتی با روش ایجاد آن آشنا خواهید شد.
پیش نیاز ها و مواد اولیه طراحی سایت
مزایای داشتن وب سایت
1_ دامنه
در پاسخ به این سوال که چگونه سایت طراحی کنیم باید بگوییم که اولین قدم ثبت دامنه مناسب میباشد.دامنه در واقع نام سایت شماست که منحصر به خود شماست.شما با انتخاب نام مناسب ، سایت خود را به عموم معرفی میکنید.دامنه از سه بخش اصلی تشکیل شده است که عبارت اند از :
- پیشوند
- نام دامنه
- پسوند

هر سایت با یک بخش تحت عنوان (www) شروع میشود که به آن پیشوند میگویند،سپس نام دامنه یا همان وب سایت شما قرار میگیرد و در نهایت پیشنود به آن اضافه میشود که شامل موارد مختلفی میتواند باشد. به عنوان مثال (com) و یا (Ir) میتواند در پیشوند قرار بگیرد
انتخاب دامنه مناسب
برای انتخاب یک دامنه مناسب باید این نکته را در نظر بگیرید که این دامنه از قبل ساخته نشده باشد.همانطور که پیش تر ذکر کردیم دامنه سایت شما منحر به فرد میباشد بدین معنا که فقط یک عدد از این نام در لیست دامنه ها ثبت میشود ، و شما باید به دنبال اسامی باشید که قبل از شما ساخته نشده باشد.

مثال هایی از ساخت دامنه
به عنوان مثال برای درک بهتر ساختار دامنه میتوان به دامنه سایت گوگل ، google.com و دامنه سایت ایده پلاس ، idehplus.com اشاره کرد. در اینجا پسوند com برای سایت های بین المللی به کار میرود و یا از ir به عنوان دامنه مختص کشور ایران استفاده میشود.دامنه چیست؟
2_ هاست
هاست چیست؟به عنوان بهترین مثال برای هاست میتوان مغازه ای را تشبیه کرد که شما اجناستان را در آن به نمایش میگذارید.در سایت شما میتواند یک متن یا یک عکس و یا ویدیو باشد.
تمامی این اطلاعات در سرور هایی اختصاصی و قدرتمند که همیشه به شبکه متصل هستند قرار دارند و شما با دامنه اختصاصی خود به آن وصل میشوید.
انواع هاست برای طراحی سایت

در ابتدا باید بدانید که هاست یک نوع فضا بر روی سرورهایی میباشد که سیستم عامل آنها مبتنی بر لینوکس و یا ویندوز مباشد. پس حالا میدانیم که انواع هاست برای طراحی سایت ، بر پایه یکی از این دو سیستم میباشد. شما برای مدیریت کردن هاستی که تهیه کرده اید (شامل مواردی مثل بارگذاری و یا حذف و انتقال فایل ها) نیازمند یک پنل مدیریتی میباشد .
پس از ساخت دامنه ، شما نیاز دارید که آنرا به هاستی که خریداری کرده اید متصل نمایید که پیشنهاد میکنیم از هاست هایی استفاده کنید که بیشترین تطابق را با وردپرس و قالب های آن داشته باشد.
در نظر داشته باشید که هاست سایت شما یکی از مهمترین قسمت های آن میباشد ، چرا که سرعت سایت ، پهنای باند ،ترافیک سایت، سئو مناسب و غیره همگی به نوع هاست بر میگردد.پیشنهاد میکنیم برای انتخاب دقیق و هوشمند هاست ، از بین بهترین ترین هاستینگ های ایرانی یکی را انتخاب کنید.

قیمت هاست
قیمت هاست به مولفه هایی مانند فضای ذخیره سازی و نوع آن(هاست اختصاصی،هاست اشتراکی،هاست محلی ، هاست ابری ، هاست نامحدود ، هاست خوشه ایی) بستگی دارد.هرچه فضای ذخیره سازی بیشتر باشد به تبع قیمت آن نیز بیشتر است.همچنین هاست را میتوان به صورت ماهانه و یا سالانه خریداری کرد.
البته هاست های رایگان نیز وجود دارند که به علت سرعت پایین و نداشتن امنیت به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشوند.
مهم ترین ویژگی های یک هاست
در ادامه چند مورد از مهم ترین ویژگی های یک هاست را باهم بررسی میکنیم
پهنای باند هاست
برای طراحی سایت نیازمند یک هاست مناسب هستیم. پهنای باند هاست مانند پهنای یک خیابان میباشد که هرچه عرضش بیشتر باشد ترافیک آن نیز کمتر میبشود. پهنای باند سایت شما باید متناسب با میزان اطلاعات و فایل هایی باشد که در آن قرار میدهید . در غیر این صورت با ورود کاربران متعدد به سایتتان دچار کندی در سایت میشوید.همچنین این عامل سبب کاهش ورودی کاربران به سایت میشود.
فضای هاست
فضای هاست ماننده فضای ذخیره سازی یک فلش یا هاردیسک میباشد. پس معیار اصلی انتخاب فضای هاست ، متناسب با نوع کاربرد سایت شما میباشد.اگر این فضا کمتر از ظرفیت فایل هایی که در آن بارگذاری میکنید باشد با مشکل مواجه خواهید شد و نیاز پیدا میکنید که آنرا ارتقا دهید.
کنترل پنل هاست
کنترل پنل هاست به شما این امکان را میدهد که بتوانید محتوای هاست خود را مدیریت کنید.هر کدام از سیستم های لینوکس و یا ویندوز کنترل پنل های مخصوص به خود را دارن که در واقعیت تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
از کنترل پنل های لینوکس میتوان به Cpanel و کنترل پنل ویندوز به Plesk اشاره کرد.
3_ سیستم مدیریت محتوا
سومین پازل طراحی سایت ، سیستم مدیریت محتوای آن میباشد.تا اینجای کار آموختیم که چگونه از صفر ، یک وب سایت را طراحی کنیم.حال با مهم ترین قسمت و بخش نهایی آن آشنا میشویم
- دامنه سایت
- هاست سایت
- سیستم مدیریت محتوا
انواع سیستم مدیریت محتوا
سیستم مدیریت محتوا به دو صورت رایگان که به آن سیستم مدیریت محتوای متن باز نیز میگویند و سیستم اختصاصی ارائه میشود.در اینجا ما به سیستم متن باز میپردازیم چون بجز در موارد خاص از سیستم اختصاصی استفاده نمیشود.
تعدادی از این سیستم های متن باز عبارت اند از :
- وردپرس (wordpress)
- دروپال (drupal)
- جوملا (joomla)
- …
در بین سیستم های بالا ،سیتم متن باز وردپرس از محبوبیت بالایی برخوردار است ودر عین سادگی بسیار قدرتمند و کاربردی میباشد.
امکانات وردپرس
- سرعت بالا
- پنل مدیریتی ساده و کارآمد
- دارای قالب های فراوان
- نصب و راه اندازی آسان
- به روز رسانی اتوماتیک
- دارای افزونه های کاربردی
- …
آنچه که در ادامه فرا خواهید گرفت
تا به اینجای این جلسه آموزشی در مورد کلیت یک سایت به شما توضیحات جامعی را دادیم.حال که دانش اولیه در مورد نحوه طراحی سایت و چگونگی انتخاب هاست دامنه را بدست آوردید ، در جلسات بعدی همراه ما باشید تا به صورت عملی نحوه خرید و نصب و راه اندازی هاست و دامنه را به شما آموزش دهیم.
اگر برای داشتن یک وب سایت کاربردی تمایلی به پرداخت هزینه های گزاف را ندارید ، بهترین راه یادگیری سیستم مدیریت محتوای وردپرس میباشد و در نهایت توانایی لازم برای طراحی یک سایت را خواهید داشت.تا انتهای این مسیر در کنار شما هستیم.
جلسه ای که مشاهده کردید قسمتی از دوره رایگان آموزش طراحی سایت بود.برای مشاهده تمامی جلسات و یادگیری کامل طراحی سایت به بخش زیر مراجعه کنید